Nuo sėklytės iki kepalėlio
Lapkričio 20 dieną antrokai išsiruošė į Anykščius, į Niūronių kaimą, kur senovinėje troboje susipažino su duonos kepimo paslaptimi. Mokiniai, šeimininkės padedami, iš tešlos patys formavo duonelę ir įsitikino, kad ką tik iškepta duonelė iš autentiškos krosnies yra labai skani. Taip pat mokiniai pasivaišino kitomis šio regiono vaišėmis: naminiu sūriu ir sviestu, vaistažolių arbata su medumi. Moksleiviai ne tik kepė duonelę, tačiau apsilankė senovinėse trobose, kur susipažino su kalvio darbu, apžiūrėjo įvairiausius darbus iš medžio ir keramikos, senovines karietas ir roges, gaisrininkų ir pašto vežimus bei aplankė Arklių muziejų. Mokiniai atvežė lauktuvių savo namiškiams savo iškeptą duonelę.