Šakočio kepimas ir Stelmužės ąžuolas
Gražų rudenėjančios gamtos spalio 20-osios rytą trečiokai su savo auklėtojomis išvyko į Ignaliną, Strigailiškių kaimą, kur kepami šakočiai. Kelionės metu mokiniai nenuobodžiavo, grožėjosi Lietuvos vaizdais: nuostabiausia rudenine gamta ir ežerų kraštu. Restorane kepykloje Romnesa visus pasitiko su šypsenomis ir vaišėmis. Čia degustacijai buvo patiekta dviejų rūšių bendrovės keptų šakočių tradicinis ir trapusis. Vaikai susėdę gurkšnojo arbatą, ragavo šakočio gabaliukų ir klausė kepimo meistrės pasakojimo apie šio skanėsto istoriją bei kepimo subtilybes. Vėliau visiems teko pastovėti prie karštos krosnies, pilti tešlą ir išsikepti patį didžiausią spygliuotąjį pyragą. Pačių iškeptas šakotis gardžiai kvepėjo ir viliote viliojo... Šį skanėstą trečiokai gavo dovanų. Po įdomios edukacinės pamokos, mokiniai nuvyko į Stelmužės kaimą, kur auga šimtametis Stelmužės ąžuolas. Sakoma, kad seniausiam žemyno ąžuolui šiandien metų yra daugiau nei pačiam Lietuvos vardui apie 2 tūkst. metų. Šis medis trečiokams paliko nepakartojamą įspūdį.
Kelionė pavyko! Mokiniai, ne tik aplankė seniausią ir storiausią ąžuolą, bet ir sužinojo kaip gaminamas tradicinis lietuvių konditerijos kepinys šakotis bei patys išbandė šakočio kepėjo darbą.
Kelionė pavyko! Mokiniai, ne tik aplankė seniausią ir storiausią ąžuolą, bet ir sužinojo kaip gaminamas tradicinis lietuvių konditerijos kepinys šakotis bei patys išbandė šakočio kepėjo darbą.